آموزش سئو

نوشتن بهترین Meta Description در سئو

متاتگ توضیحات description در سئو
نویسنده: احمد اردیبهشت

سئو و بهینه‌سازی سایت فرایندی پیچیده، حساس و دقیق است. این جمله‌ای است که همیشه وقتی در مورد سئو بحث می‌شود تکرار می‌کنم که بدانیم با چه فرایند حساسی روبه‌رو هستیم. از گذشته المان‌های مختلفی مطرح بوده که بیشترین تأثیر را در سئو سایت داشتند اما به مرور زمان و با تغییر الگوریتم‌های موتورهای جستجو تأثیر برخی از این المان‌ها کمتر شده و تأثیر برخی نیز مانند متا تگ کلمات کلیدی یا همان Meta Keyword به‌طور کامل از بین رفته است.

تأثیر متا تگ توضیحات Description بر سئو

Meta Description کماکان یکی از مهم‌ترین المان‌های سئو است که تأثیر بسیار زیادی چه به‌صورت مستقیم و چه غیرمستقیم بر روی کسب نتایج بهتر در گوگل و سایر موتورهای جستجو دارد. اگر صفحه‌ای از وب‌سایت شما دارای تگ Meta Description نباشد، خود گوگل به‌صورت خودکار ۱۶۰ کاراکتر از اولین پاراگراف متنی که در صفحه قرار دارد را به‌عنوان دیسکریپشن نمایش می‌دهد.

در ادامه قصد داریم نحوۀ نوشتن بهترین Meta Description را برای صفحات مختلف وب‌سایت بررسی کنیم.

چگونه Meta Description بهینه بنویسیم؟

نکات بسیار مهمی هستند که اگر هنگام نوشتن متا تگ Description به آن‌ها توجه کنید، به‌طور واضح تأثیر آن را بر وضعیت سئوی وب‌سایت خود مشاهده خواهید کرد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنم:

۱- در درجۀ اول سعی کنید Meta Description را برای جذب کاربر بنویسید و نه برای گوگل! در حال حاضر بیشترین تأثیر این متا تگ در متقاعد کردن کاربر برای کلیک بر روی لینک وب‌سایت شماست. تصور کنید در کلمه‌ای در جایگاه پایین‌تری از صفحه اول قرارگرفته‌اید. اتفاقی که می‌افتد این است که رتبه‌های بالا بیشترین کلیک را جذب می‌کنند اما اگر شما سعی کنید Meta Description حرفه‌ای بنویسید طوری که کاربر را برای خواندن نوشتۀ شما ترغیب کند، حتی اگر در پایین صفحه قرار داشته باشید موفق به جذب کلیک آن کاربر خواهید شد. با ادامۀ این روند شاهد رسیدن وب‌سایتتان به رتبه اول گوگل در کلمۀ کلیدی مدنظرتان خواهید بود.

۲- هنگام نوشتن متا تگ دیسکریپشن، تحت هیچ شرایطی از کلمات کلیدی به‌صورت اسپم‌وار و پشت سر هم استفاده نکنید و به‌جای آن از جملات خوب و جذاب استفاده کنید. فراموش نکنید که هنگام نوشتن جملات، دستور زبان و قواعد نوشتاری را رعایت کنید. نمونه‌ای از یک Meta Description خوب:

نمونه‌ای از متا تگ دسکریپشن مناسب در سئو

۳- دقت کنید متا تگ Description باید حداکثر بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کاراکتر باشد. درصورتی‌که تعداد کاراکترها بیشتر از ۱۶۰ کاراکتر باشد، فقط ۱۶۰ کاراکتر اول آن توسط موتورهای جستجو نمایش داده‌شده و مابقی به‌صورت نقطه‌چین (…) نمایش داده خواهد شد.

۴- سعی کنید قبل از نوشتن Meta Description، ابتدا رقبا را خوب آنالیز کنید و سپس سعی کنید Description متفاوتی نسبت به سایر رقبا بنویسید که کاربر را ترغیب به کلیک بر روی لینک وب‌سایت شما کند.

۵- اگر در حال نوشتن Meta Description برای متنی هستید که توسط شما نوشته‌نشده، حتماً قبل از آن، متن را به‌طور کامل مطالعه کنید تا به درک صحیحی از موضوع متن برسید و پس‌ازآن اقدام به نوشتن کنید. این حالت ممکن است برای متخصصان سئو به بیشتر از سایر کاربران اتفاق بیافتد.

۶- سعی کنید از کلمات کلیدی متن خود به‌طور متعادل و غیر افراطی در Meta Description استفاده کنید. اگر در سایر قسمت‌های وب‌سایت مانند عنوان، متن، آدرس صفحه و… نیز به‌درستی از کلمات کلیدی استفاده کرده باشید، با استفاده درست از کلمات کلیدی در Meta Description سیگنال‌هایی برای گوگل ارسال می‌کنیم که درک کند این نوشته برای چه کلمه‌ای بهینه‌سازی شده است.

نکتۀ مهم

و درنهایت بازهم تکرار می‌کنم هنگام نوشتن Meta Description فقط به جذب کاربر فکر کنید و نه گوگل!

۲ دیدگاه تاکنون

دیدگاهتان را بنویسید

یک قدم تا دانلود این هدایای ارزشمند فاصله دارید

یک جزوه الکترونیکی سئو همراه با فیلم دوره آموزش سئو
برایم ایمیل شود
نگران نباشید ما هم مثل شما از ایمیل‌های مزاحم متنفریم.
close-link

یک قدم تا دانلود این کتاب فاصله دارید

دانلود کتاب بازاریابی با اینستاگرام
برایم ایمیل شود
نگران نباشید ما هم مثل شما از ایمیل‌های مزاحم متنفریم.
close-link

رمز عبور دسترسی به این صفحه را ندارید؟!

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید و روی دکمۀ «ارسال رمز عبور» کلیک کنید تا بلافاصله رمز عبور به آدرس ایمیل شما ارسال شود
ارسال رمز عبور
close-link