انتخاب بهترین ساختار پیوند یکتا در وردپرس ازنظر سئو بسیار مهم است و تأثیر مستقیمی در کسب نتایج بهتر در موتورهای جستجو دارد. به همین دلیل لازم است تا در این پست بهطور کامل و مفصل، این مسئله را برای همیشه حل کنیم و با توضیح ساختارهای مختلف پیوند یکتا در وردپرس، به بیان مزایا و معایب هرکدام بپردازیم تا درنهایت بتوانیم بهترین حالت پیوند یکتا ازنظر سئو را انتخاب کنیم.
انواع پیوند یکتا در وردپرس
اگر از منوی «تنظیمات» وردپرس بر روی زیر منوی «پیوندهای یکتا» کلیک کنید، وارد صفحۀ تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس خواهید شد. همانطور که مشاهده میکنید در این صفحه امکان انتخاب ۶ حالت مختلف بهعنوان ساختار پیوند یکتا وجود دارد که هرکدام از آنها، آدرس مطالب شما را به شکل متفاوتی ایجاد میکنند و در ادامه به بررسی هرکدام از این حالتها میپردازیم.
ساده: همانطور که از مثال آن مشخص است در این نوع پیوند یکتا، نوشتهها بر اساس آیدی هر پست آدرسدهی میشوند. این نوع پیوند یکتا بدترین حالت ازنظر سئو است و استفاده از آن بههیچوجه توصیه نمیشود.
روز و نام: در این حالت پس از آدرس سایت، تاریخ کامل (روز، ماه و سال) و سپس عنوان نوشته قرار میگیرد. درست است که در این حالت نام نوشته نیز وجود دارد اما وجود تاریخ در نوشته ضرورتی ندارد و فقط باعث طولانی شدن URL خواهد شد و این ازنظر سئو مناسب نیست.
گوگل همواره توصیه میکند که سعی کنید آدرس صفحات تا حد ممکن کوتاه باشند.
ماه و نام: این حالت هم دقیقاً مانند مورد قبل است تنها با این تفاوت که «روز» از تاریخ آن حذف شده و فقط «ماه و سال» در آدرس قرار دارند. این مورد نیز ازنظر سئو حالت ایدهآل نیست و توصیه نمیشود.
عددی: در این حالت پس از آدرس سایت، کلمه بایگانی و سپس آیدی پست قرار میگیرد. این حالت بههیچعنوان توصیه نمیشود مگر در شرایط خاص که نیاز داشته باشید کلمهای ثابت و مشخص در آدرس تمامی نوشتههای شما وجود داشته باشد که برای این کار میبایست گزینۀ «عددی» را انتخاب کرده و بهجای کلمۀ «بایگانی»، کلمه مدنظر خود را قرار دهید.
نام نوشته: محبوبترین و پراستفادهترین نوع پیوند یکتا در وردپرس، حالت «نام نوشته» است. در این حالت میتوانید هنگام نوشتن پست جدید در وبسایتتان، لینک نوشته را بهدلخواه تغییر دهید و مقادیر دلخواه را وارد کنید. درصورتیکه این قسمت را هنگام نوشتن پست جدید تغییری ندهید، وردپرس بهصورت پیشفرض عنوان نوشته را بهعنوان آدرس آن مطلب در نظر میگیرد. این مورد ازنظر سئو ایدهآل است.
ساختار دلخواه: در این بخش شما میتوانید با استفاده از متغیرهایی که وردپرس در اختیار شما قرار داده است، ساختار دلخواه خود را ایجاد کنید. در ادامه ابتدا به معرفی و توضیح هرکدام از این متغیرها میپردازیم و سپس چند مثال از نحوه استفاده از آنها را خواهید دید.
%year%
(سالی که مطلب در آن منتشر شده است مثلاً ۱۳۹۷)%monthnum%
(ماهی که مطلب در آن منتشر شده است مثلاً ۰۱ ماه ژانویه را نشان میدهد)%day%
(روزی که مطلب در آن منتشر شده است مثلاً ۱۵ روز پانزدهم ماه را نشان میدهد)%minute%
(دقیقهای که نوشته در آن منتشر شده است مثلاً ۴۵)%second%
(ثانیهای که نوشته در آن منتشر شده است مثلاً ۳۵)%post_id%
(شناسه هر پست که عددی یکتا و غیرتکراری است مثلاً ۹۵)%postname%
(بالاتر در قسمت «نام نوشته» توضیح داده شد)-
%category%
(نام دستهبندی(هایی) که نوشته شما در آن قرار دارد و اگر چند دستهبندی باشد همۀ آنها را پشت سر هم قرار میدهد) %tag%
(برچسبی که در نوشته استفاده شده است مثلاً آموزش-وردپرس)%author%
(نام کاربری نویسنده نوشته مثلاً Ahmad)
پس از آشنایی با متغیرهای بالا میتوانید ساختار دلخواه خود را با استفاده از آنها ایجاد کنید. بهعنوانمثال اگر بخواهید از نام دستهبندی به همراه نام نوشته استفاده کنید، پس از انتخاب ساختار دلخواه از تنظیمات پیوند یکتا، مقدار زیر را در کادر روبرو وارد کرده و تنظیمات را ذخیره کنید:
/%category/%postname%/
درنهایت مناسبترین پیوند یکتا ازنظر سئو کدام است؟
ازنظر سئو ۲ پارامتر در پیوند یکتا دارای اهمیت است:
۱- کوتاه بودن پیوند یکتا: هرچه URL پست شما کوتاهتر باشد ازنظر گوگل بهتر و بهینهتر است.
۲- استفاده از کلمات کلیدی در پیوند یکتا: این مورد دارای اهمیت بسیار زیادی است. حتماً ساختار پیوند یکتا را طوری انتخاب کنید که کلمات کلیدی مرتبط با پست شما در آن قرار داشته باشد. این مورد به گوگل کمک میکند درک بهتری از محتوای صفحه و کلمات کلیدی آن داشته باشد و بتواند نتایج بهتری را هنگام جستجو به کاربران ارائه کند.
یک باور غلط
بعضاً دیدهشده که برخی افراد توصیه میکنند در انتهای آدرس صفحات و نوشتهها، html.
قرار دهیم زیرا گوگل آن صفحات را بهتر ایندکس میکند اما در واقعیت چنین چیزی وجود ندارد.
در سالهای بسیار دور، گوگل صفحات استاتیک را به این دلیل که محتوای آنها ثابت بود بیشتر موردتوجه قرار میداد و از انتهای آدرس یعنی html.
و htm.
متوجه استاتیک بودن صفحات میشد درحالیکه در صفحات داینامیک از query stringهای بسیاری استفاده میشد که گوگل علاقهای به آنها نداشت.
اما امروزه تفاوتی میان سایتهای استاتیک و داینامیک وجود ندارد و حتی سایتهای داینامیک که مدام در حال آپدیت شدن میباشند بیشتر موردتوجه گوگل قرار میگیرد؛ اما اگر به هر دلیلی هنوز میخواهید در انتهای آدرسهای خود از html.
استفاده کنید میتوانید ساختار بالا را به شکل زیر تغییر دهید:
/%post_id%/%postname%.html
نکته مهم پیش از تغییر ساختار پیوند یکتا در وردپرس
اگر وبسایت خود را بهتازگی راهاندازی کردهاید و نوشتهای بر روی آن قرار ندارد میتوانید با خیال راحت ساختار پیوند یکتای وبسایت خود را تغییر دهید؛ اما اگر پستهای زیادی بر روی وبسایت شما منتشرشده، با تغییر ساختار پیوند یکتا، آدرس تمامی پستهای شما تغییر خواهد کرد و درصورتیکه شخصی با جستجو در گوگل بر روی یکی از پستها کلیک کرده و وارد وبسایتتان شود با خطای ۴۰۴ مواجه شده که باعث ایجاد امتیاز منفی برای وبسایت شما نزد گوگل خواهد شد.
راهحل این مشکل ریدایرکت ۳۰۱ آدرسهای قدیمی به آدرسهای جدید است. طبیعتاً درصورتیکه تعداد پستها زیاد باشند انجام این کار بهصورت دستی بسیار مشکل و زمانبر خواهد بود؛ درنتیجه بهتر است از یک پلاگین برای انجام اینکار استفاده کنید.
پیوند یکتا یا همون نامک برگه انگلیسی باشه بهتره یا فارسی؟
سلام
من توصیه میکنم انگلیسی باشه اما بسیاری از وبسایتها فارسی استفاده کردند و موفق هم بودهاند.