آموزش سئو

موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند؟

موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند
نویسنده: احمد اردیبهشت

اولین اقدامی که بسیاری از کاربران پس از باز کردن مرورگر انجام می‌دهند، ورود به موتورهای جستجو است تا بتوانند به وب‌سایت‌ها و مطالب موردنظرشان دسترسی پیدا کنند. همۀ ما روزانه بارها و بارها از موتورهای جستجو استفاده می‌کنیم اما شاید آشنایی چندانی با روش کار موتورهای جستجو نداشته باشیم. در نگاه اول اصلی‌ترین وظیفۀ موتورهای جستجو نمایش نتایج مرتبط به کاربران است اما این تنها یک بخش کوچک از کاری است که موتورهای جستجو هرلحظه در حال انجام آن هستند.

روش کار موتورهای جستجو

موتورهای جستجو دو وظیفۀ اصلی بر عهده دارند:

  1. جستجو (خزیدن) میان صفحات وب‌سایت‌ها و ثبت اطلاعات آن‌ها
  2. نمایش بهترین نتایج به کاربران هنگام جستجوی یک عبارت خاص

در ادامه با دو وظیفۀ اصلی موتورهای جستجو بیشتر آشنا خواهیم شد.

خزیدن میان صفحات وب‌سایت‌ها

همان‌طور که اشاره کردم اصلی‌ترین وظیفۀ یک موتور جستجو در وب، نمایش نتایج متناسب با عبارت جستجو شده توسط کاربر است. برای اینکه موتورهای جستجو بتوانند این وظیفه را به‌خوبی انجام دهند، نیاز دارند تا به‌تمامی صفحات و فایل‌های موجود در وب دسترسی داشته باشند و اصطلاحاً صفحات را ایندکس کنند. اگر محتوایی در بخشی از یک وب‌سایت قرار داشته باشد که آن بخش از دید موتورهای جستجو پنهان است، موتورهای جستجو نمی‌توانند آن محتوا را در نتایج جستجو به کاربران نمایش دهند.

اجازه دهید با یک مثال، موضوع را کمی واضح‌تر بیان کنم! 

فرض کنید شما یک مقالۀ بسیار خوب و باکیفیت در مورد انتخاب بهترین ساختار پیوند یکتا ازنظر سئو در وردپرس نوشته‌اید؛ درصورتی‌که عمداً یا سهواً اقدامی انجام دهید که موتورهای جستجو نتوانند به این صفحه دسترسی داشته باشند چگونه از وجود چنین مقاله‌ای مطلع شوند تا بتوانند هنگام جستجو آن را به کاربران نمایش دهند؟

موتورهای جستجو برای آنکه بتوانند دسترسی بهتری به بخش‌های مختلف یک وب‌سایت داشته باشند و همچنین محتوای موجود در صفحات مختلف را بهتر درک کنند، قوانین و استانداردهایی برای مدیران وب‌سایت‌ها تعریف کرده‌اند که بهتر است آن‌ها را در وب‌سایتشان رعایت کنند. هرچه این قوانین بیشتر رعایت شوند، موتورهای جستجو امتیاز بالاتری برای آن وب‌سایت در نظر گرفته و احتمال اینکه وب‌سایت موردنظر را در رتبه‌های بالاتری نمایش دهند افزایش می‌یابد.

اگر وب‌سایتتان در نتایج جستجو (حتی با جستجوی عنوان مقالات) نمایش داده نمی‌شود، ممکن است ناخواسته با ایجاد تغییراتی مانع دسترسی خزنده‌های موتورهای جستجو به صفحات وب‌سایتتان شده باشید. اگر با این مشکل مواجه هستید توصیه می‌کنم مقالۀ علت ایندکس نشدن صفحات سایت در گوگل را مطالعه کنید.

مراحل کار موتورهای جستجو

نمایش بهترین نتایج به کاربران

همۀ ما از موتورهای جستجو انتظار داریم که هنگام جستجوی یک عبارت خاص، بهترین و مرتبط‌ترین نتایج را به ما نمایش دهند. همان‌طور که اشاره کردم، موتورهای جستجو سعی می‌کنند تمامی صفحات وب‌سایت‌ها را ایندکس کنند و به همین دلیل با حجم زیادی از مطالب و وب‌سایت‌ها در هر موضوع مواجه هستند. مهم‌ترین وظیفۀ موتورهای جستجو مرتب‌سازی وب‌سایت‌ها بر اساس بالاترین ارتباط معنایی با عبارت جستجو شده است؛ اما ارتباط معنایی تنها شرط موتورهای جستجو برای نمایش وب‌سایت‌ها در صفحه اول نتایج نیست!

در بخش قبلی اشاره کردم که موتورهای جستجو قوانین و استانداردهایی را برای وب‌سایت‌ها تعریف کرده‌اند تا بتوانند علاوه بر دسترسی آسان به تمامی بخش‌ها، درک بهتری نیز از محتوای صفحات مختلف داشته باشند. طبق اعلام رسمی گوگل بیش از ۲۰۰ پارامتر در رتبه‌بندی نتایج جستجو موردبررسی قرار می‌گیرند؛ اگر بتوانید وب‌سایتتان را با توجه به این ۲۰۰ پارامتر بهینه‌سازی کنید، احتمال اینکه در کلمات کلیدی موردنظرتان در رتبه‌های اول نتایج گوگل نمایش قرار بگیرید افزایش خواهد یافت.

برخی از این پارامترها به‌طور رسمی توسط گوگل اعلام‌شده‌اند و برخی نیز با آزمون‌وخطا و کسب تجربه توسط متخصصان سئو کشف‌شده‌اند. به مجموعه اقداماتی که در جهت بهینه‌سازی سایت مطابق با قوانین و استانداردهای موتورهای جستجو انجام می‌شود سئو گفته می‌شود. اگر با سئو آشنایی ندارید توصیه می‌کنم مقالۀ جامع سئو چیست؟ آموزش سئو و بهینه‌سازی سایت را مطالعه کنید و اگر آشنایی نسبی با مباحث سئو و بهینه‌سازی سایت دارید پیشنهاد می‌کنم در دوره ویدیویی رایگان آموزش سئو شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

یک قدم تا دانلود این هدایای ارزشمند فاصله دارید

یک جزوه الکترونیکی سئو همراه با فیلم دوره آموزش سئو
برایم ایمیل شود
نگران نباشید ما هم مثل شما از ایمیل‌های مزاحم متنفریم.
close-link

یک قدم تا دانلود این کتاب فاصله دارید

دانلود کتاب بازاریابی با اینستاگرام
برایم ایمیل شود
نگران نباشید ما هم مثل شما از ایمیل‌های مزاحم متنفریم.
close-link

رمز عبور دسترسی به این صفحه را ندارید؟!

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید و روی دکمۀ «ارسال رمز عبور» کلیک کنید تا بلافاصله رمز عبور به آدرس ایمیل شما ارسال شود
ارسال رمز عبور
close-link